14 Aralık 2012 Cuma

BEBEĞİMİN BATTANİYESİ

Merhabalar.Uzun bir aradan sonra nihayet bloga zaman ayırabildim.Bebek gerçekten insanın bütün zamanını alıyormuş :) ama bir o kadar da tatlıymış.

Daha hamile kalmadan önce bebeğime hatıra kalması niyetiyle battaniye
örmeye başlamıştım.Niyetine girdik ama kız mı erkek mi olur bilemediğimiz için gümüş-beyaz bir battaniye olsun istemiştim.İnternette baktığım örneklerden en çok bu modeli beğendim ve örmeye başladım.Benim örme hızımla 9 aydan uzun sürdü tabiki bitmiş hali :)

Yakından çekilmiş halinde model daha net gözüküyor.


 Toplam 270+2 ilmek atıldı.(Neden +2 ve ilmek atlatma için tıklayın)10 haroşa ördükten sonra 10 ilmek atlatıldı.Atlatmanın ne demek olduğunu da bu battaniyede öğrendim :) örmeden diğer şişe geçirdiğimiz ilmeklere atlatma diyoruz.270 ilmeği örüp arkaya geçince de hepsini haroşa örüyoruz.Öne geçip 10 haroşa 10 atlatmaya devam ediyoruz.10 sıra ördükten sonra haroşa ve atlatmaların sırasını değiştiriyoruz.Umarım doğru düzgün anlatabilmişimdir :)

270 ilmekle çok sıkı örmezseniz 1 metreye yakın bir boyutta bir battaniye elde ediyorsunuz.Alt tarafı bebeğe değdiğinde daha yumuşak olsun diye yumuşak bir kumaş ya da polar dikebilirsiniz.Hem tahriş etmiyor hem daha sıcak tutuyor.

Örme işlemi bitince kenarlarına tığla oya ördük.Atlattığımız ilmekleri kurdele ve boncukla diktik.











26 yorum:

meliha&demet dedi ki...

öncelikle bebeğinize hayırlı sağlıklı uzun ömürler dileriz. Allah ailesine bağışlasın :) merak ettiğimiz;
- şiş ölçünüz
- ip özellikleriniz
- yaklaşık kaç yumak ip kullanıldığı.
cevaplarsanız çok memnun oluruz.

Unknown dedi ki...

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.
Ben 2.5 numara şişle ördüm.Şiş ne kadar ince olursa model o kadar güzel oluyor ancak örmesi de zorlaşıyor doğal olarak :)
Yaklaşık 8 yumak ip kullandım.Piyasada satılan bebek yünlerinden yapabilirsiniz daha yumuşak oluyorlar.Ben zaten elimde olan kartopunun beyaz yününü kullandım.Ancak ince olduğu için çift kat yapıp kullandım.Siz daha kalın şiş ve yünle yaparsanız 4 ya da 5 yumak yeter sanırım :)

Adsız dedi ki...

meraba ben örgü örmeye yeni başladım sizin de dediğiniz gibi atlamak ne tam olarka bilmiyorum atlamayı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?teşekkür ederim :)

tuğba dedi ki...

meraba örgü örmeye yeni başladım sizin de söylediğiniz gibi atlamak ne ben de bilmiyorum atlamayı biraz daha detaylı anlatabilirseniz sevinirim teşşekür ederim :)

Unknown dedi ki...

Aslında çok basit bişey ama anlatması zor :) şişi ilmeğe geçirip alıyorsun o kadar.Bişey yapmıyorsun yani.Düz örgü ya da haroşa yapmıyosun.Şişi ilmeğe geçirip alıyosun :) anlatabildim umarım.Eğer olmadıysa fotoğraf çekip ekleyebilirim isterseniz

tuğba dedi ki...

Teşekkür ederim ama örgüye yeni başladım bildiğim tek şey iki ters bir düz aslında fotoğrafı eklersiniz sevinirim :)Bir de kurdele ve boncuğu nasıl eklediğinizi sorucaktım :)

tuğba dedi ki...

Teşekkür ederim ama örgüye yeni başladım bildiğim tek şey iki ters bir düz aslında fotoğrafı eklersiniz sevinirim :)Bir de kurdele ve boncuğu nasıl eklediğinizi sorucaktım :)

Unknown dedi ki...

ay çok güzel olmuş bu fotağraf çekip koyarsanız çok memnun olurum. ben atlamayı anladım da arkası nasıl öyle oluyor arkası boş kalmıyormu atlanan yerlerin anlayamadım

Unknown dedi ki...

Calismalara basladim. En kisa zamanda yeni bir yazi olarak uzun uzun anlatacagim atlatma isini :)

Unknown dedi ki...

şimdiden teşekkürler o zaman

Unknown dedi ki...

Ayrı bir yazı olarak yayınladım.Umarım anlatabilmişimdir :)

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik cok güzel olmus bende hemen basladim ogluma yapmak icin ,kurdela ve boncuklari nasil yapacagiz dikerekmi ,kurdela kenarlarinin sökülmemesi icin ne yapmaliyim .

Unknown dedi ki...

Tesekkurler. Kurdeleleri ufak ufak kesiyorsunuz iplerin etrafini dolayacak kadar. Once kurdeleyi iplerin etrafindan kendine dikiyorsunuz. Uclarindan dikince acilmiyor. Sonra dikis yerini arkaya ceviriyorsunuz ve boncugu kurdelenin uzerine dikiyorsunuz :)

Adsız dedi ki...

bu kenardaki oyalar nasıl yapılıyo onuda anlatabılırmısınız hangı ıpı kullandınız emegınıze sağlık cok güzel olmuş

Adsız dedi ki...

bu kenardakı oyaları nasıl yapıyoruz

Unknown dedi ki...

Oya kismini annem yapmisti :) ogrenip en kisa zamanda aciklarim

blueandblack dedi ki...

Merhaba Sibel hanım ellerinize sağlık çok güzel bir battaniye olmuş. çift kat derken nasıl olduğunu anlatır mısınız mümkünse

blueandblack dedi ki...

Merhaba sibel hanım ellerinize sağlık çok güzel olmuş battaniye. bende kartopu baby love aldım 3,5 şişle öreceğim.7 adet yeter sanırım siz çift kat ile ördünüz için 7-8 ip gitti muhtemelen.peki bu çift katı nasıl yaptınız

Adsız dedi ki...

merhaba elinze sağlık çok güzel olmuş bende kartopu baby love aldım ipi ama kaç tane gider bilemedim sanırım siz çift kat yaptınız diye 7-8 ip gitti ben bilemedim çok mu ince olur tek kat şişimde 3,5 olacak fikrinizi almak isterim bu battaniyenin ustası olarak bu arada çift katı nasıl yapıyorsunuz acaba

Unknown dedi ki...

Merhaba. İki yumagi acip ust uste koyup beraber sariyosunuz elinizde. O zaman cift kat oluyor :) elinizdeki sis ve iple biraz orun 3-4 parmak kadar. Deneme yapin yani biraz gozunuze ince gelirse cift kat yaparsiniz. Bi kac deneme yaparsaniz ormeye baslamadan once hem eliniz alisir hem incelik kalinliga da karar verirsiniz

Unknown dedi ki...

Sibel hanım kartopu bebe aldım yünü ve 272 ilmekten 4 numaralı şişle dün akşam başladım tek kattan. yalnız aklıma takılan ilmek sayısı fazlamı acaba? birde şiş kalın mı?

Unknown dedi ki...

Merhaba Senay hanım
Tek kat ipten yapacaksanız çok fazla gelmez bence ama benim ördüğümden daha büyük olacaktır sizin ki.İsterseniz biraz azaltın ilmek sayısını ya da büyük battaniye de lazım olacağı için devam edebilirsiniz :)

canan dedi ki...

atltmayı anlamdım ve o ipler naıl uzun kalıyor


Adsız dedi ki...

atalatmayı anlamadım ve o fiyonklar nasıl uzun kalıyor

Unknown dedi ki...

Merhaba. İlmek atlatmayi ayri bir sayfada aciklamistim. Oraya bir bakin. İlmek atlattiktan sonra ipler kendiliginden uzun kaliyor zaten. Umarim faydali olmustur :)

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık cok güzel olmuş allahım hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin. rica etsem arka tarafının da bi resmini paylaşabilir misiniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...