23 Mayıs 2013 Perşembe

YOĞURT ÇORBASI


En çok korktuğum yemeklerden biriydi bu çorba.Artık yapa yapa ustalaştığıma inanıyorum ama ilk zamanlar pek cesaret edemiyordum.

Çok sulu ya da katı olursa ya da daha kötüsü yoğurt kesilirse :)

Başlamak bitirmenin yarısıdır derler ya aynen öyle.Bir cesaret başladım işe.Bence gayet lezzetli bir tarif.Umarım siz de beğenirsiniz.

Malzemeler
4 bardak su
1\2 fincan kırık pirinç
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1\4 bardak yağ
tuz
nane

Bir tencerede 4 bardak suyla pirinçleri iyice pişiriyoruz.Bu arada yoğurt yumurta yağ karışımını iyice çırpıyoruz.
Pirinçler piştikten sonra;1 kepçe suyundan alıp yoğurtlu karışıma döküp karışımı biraz ısıtıyoruz.
Sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş ama bir taraftan da iyice karıştırarak döküyoruz.
Hem daha önce biraz ısındığı hem de dökerken karıştırdığımız için yoğurt kesilmiyor.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra tuz ve naneyi de ekliyoruz.
Ve çorbamız hazır.
İsterseniz yağ ve naneyi ayrı bir tavada hafif yakıp çorbanın üzerine de dökebilirsiniz.Ama yazın böyle daha güzel oluyor sanki.

Afiyet Olsun


2 yorum:

Hülya Çoban dedi ki...

Elinize sağlık. Yazın bende çok sık yapıyorum :) bu çorbayı yaparken en çok dikkat ettiğim şey tuzu ocağın altını kapattıktan sonra atıyorum böylece kesilme ihtimali de olmuyor.
Afiyet olsun.
Sevgiler..

UPTO SİBEL dedi ki...

Bak bu yontemi bilmiyordum :) bi daha ki sefere oyle deniyeyim
Tesekkurler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...