Malzemelerimiz ;
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1/2 bardak yağ
3 orta boy patates
maydanoz
tuz, karabiber
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Yumurtalarımızı çırparak işe başlıyoruz.Sonra sırayla yoğurdu ve yağı ekliyoruz.1 bardak kadar unu ekledikten sonra küp küp doğradığımız(tavla zarı büyüklüğü ideal) çiğ patateslerimizi ekliyoruz.Oluşan karışıma göre un eklemeye devam edip ne çok sıvı ne çok koyu bir kıvam elde ediyoruz.Sonra tuzu, karabiberi, maydanozu ve kabartma tozunu ekleyip son bir karıştırıyoruz.Yağladığımız kalıba koyup 175 derece fırında pişiriyoruz.Pişip pişmediğini anlamak için evrensel yöntemi kullanıp bıçak batırıyoruz :) Patateslerden dolayı bıçak kirli çıksa bile hamur yapışmamışsa pişmiş demektir.Afiyet olsun.....
2 yorum:
mükemmel bir tarif ben de denedim hatta yazısı blogta beklerim;
http://aycelcehayat.blogspot.com/2013/01/patatesli-kek.html
aa sevindim beğenmene :)
afiyet olsun
Yorum Gönder