16 Haziran 2013 Pazar

DİŞ KURABİYESİ


Merhabalar.Oğlumun diş buğdayı için yaptığım kurabiyeler bunlar.Tarifi biraz değiştirip eklemeler yaparak tam istediğim hale getirdim.Bence tam olması gereken gibi hatta mükemmel oldu :) Yazdığım miktarlardan yaklaşık 55 adet kurabiye çıkıyor.Ama kullandığım kalıp biraz küçüktü.Kullanacağınız kalıp büyükse çok rahat 30-35 adet çıkar.
Malzemelerimiz

5 bardak un (kıvamına göre azaltıp-ekleyin)
1 buçuk su bardağ pudra şekeri
125 gr margarin+125 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Margarin ve tereyağı oda sıcaklığına gelince bütün malzemeyi geniş bir kaba koyup yoğuruyoruz.Daha sonra merdaneyle açıp kalıpla şekil verip 170-175 derece fırına atıyoruz.Pembeleşince hemen çıkarıyoruz.Çok çabuk kararıyor altları.


Kurabiyeler piştikten sonra beyaz şeker hamurunu biraz yoğurup yumuşatıyoruz. Sonra nişasta yardımıyla açıyoruz.Aynı kalıpla kesip küşük dişler oluşturuyoruz.Bundan sonrası süsleme işi.Tabi önce şeker hamurunu su-bal karışımıyla kurabiyeye yapıştırıyoruz.Karışımı kurabiyenin üst kısmına sürüp şeker hamurunu elinizle hafif bastırarak kurabiyeye yapıştırın.



Ben küçük boy yuvarlak arjantin şekerlerinden göz yaptım.Alt tarafa da kürdanla ağız çizgisi çektim.Küçük küçük gülen dişlerimiz oldu böylece. 


Son olarak diş şeklinde ki haribolarla birlikte poşetleyip hediye kutumuza koyup misafirlerimize hediye ettik.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...