3 Nisan 2013 Çarşamba

OĞLUM UYURKEN

Giray'ın öğle uykusu bugün ikimiz içinde çok verimli geçti.Hem o deliksiz 2 saat uyudu hem de ben bu arada kek börek denemelerine devam ettim.
Uzun süredir bekleyen bir kayısı reçeli vardı kavanozda.Onunla güzel bir kek yaptım.Kalan yenmeyen reçelleri değerlendirmek için güzel bir yöntemmiş :)

Kek Malzemeleri;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1\2 su bardağı sıvı yağ
1\2 su bardağı süt
aldığı kadar un
kabartma tozu 
vanilya

Şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.İyice karıştıktan sonra kare bir borcama döküyoruz.Son olarak üzerine kaşık kaşık reçeli döküyoruz.Ben hamura karıştırmayıp üzerine döktüm bölüm bölüm.Karıştırınca da güzel olur ama değişiklik olsun bu sefer dedim.Zaten kayısılar ağır çektiği için dibe çöktü ya da ortalarda dağıldı.Kek üstte kaldı ve tadıyla görüntüsüyle çok güzel bir kek ortaya çıktı.





Bu şekilde böreği de ilk defa denedim.Dolama börek deniyor kendilerine.
İç malzemeleri; peynir ve maydanoz
Yufkayı ıslatmak için yağ-yoğurt-1 yumurta 

Toplam 6 yufkadan yaptım ben böreği.1.yufkayı açıp önce içini yoğurtlu karışımla iyice ıslatıyoruz.Sonra iç harcımızı çok doldurmadan yayıyoruz her tarafına.Önce ikiye katlayıp sonra kendi etrafında dolayıp tepsinin ortasına yerleştiriyoruz.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp ortadakinin etrafına dolaya dolaya tepsiyi dolduruyoruz.Kalan yoğurtlu karışımı üzerine sürüyoruz ki kurumasın böreğimiz.



Kek ve böreğimiz fırında pişerken çayımızı demliyoruz.Sonra afiyetle yiyip içiyoruz :)

AFİYET OLSUN 

2 yorum:

acemi bayan dedi ki...

afiyet olsun. harika gözüküyorlar. özellikle börek:))))

UPTO SİBEL dedi ki...

Teşekkür ederim canım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...