2 Ağustos 2013 Cuma

SALAMİS BAY CONTİ - KIBRIS

14-20 Temmuz arasında bu sene ki yaz tatilimizi geçirdik geldik de bayram bile geldi neredeyse :) Oysaki şubat ayından beri bu tatili bekliyordum.Doğumdu bebek bakımıydı hastalığıydı uykusuzluğuydu derken zaman geçti.

1.30 saate yakın bir uçak yolculuğu ve yarım saatlik araba yolculuğu sonrası otelimize vardık.İlk izlenimim, bir haftalık tatil sonunda değişmedi neyse ki.Havuzu, denizi, yemesi, içmesi ve temizliği olsun, hepsinden gayet memnun bir şekilde ayrıldık otelden.Ama bir haftalık dinlenme yetti mi derseniz tabi ki HAYIR :)

 Odamızdan otelin görüntüsü şu şekildeydi;


Öğlen ve akşam yemeklerinde tavuk-balık-et çeşitleri her zaman bulunuyordu.Bunun dışında sebze yemekleri ve diyet bölümü de vardı.Ama bana sorarsanız en güzel kısım tatlılar ve kahvaltıydı :)


Oğlum oralarda ne yapar, yerini yadırgar mı, sorun çıkartır mı diye korkmuştum aslında.Ama gidince (çok şükür) bu korkularımın boşuna olduğunu gördüm.Hem denizden hem havuzdan hoşlandı.Yüzemiyor tabi ki ama havuz kenarına tutunup suyla oynamak bile çok mutlu etti bir tanemi.


Su insanı yorar derler ya bebekleri de yoruyormuş :) Tatilde ki uyku düzenini evde yakalayamıyoruz resmen.Oynayıp yoruldukça kendi kendine uykuya daldı hep tatlım.


Havuzlardaki su sürekli döndüğü için temizdi zaten.Ama deniz de ayrı bir temiz ve güzeldi.


Geceleri animasyonlar pek ilgimizi çekmeyince klimalı salonlara koşup oynadık oğlumla 

 

Otelin girişi için değişik bir konsept bulmuşlar


Ve Kıbrıs otellerinin olmazsa olmazı Casino kısmı.İçeri de çekim yapmak yasak tabi ki :),


Otelde ki yan gel yat hayatımıza bir gün mola verdik ve Magosa'yı gezmeye gittik.Aslında pek de görülcek bir kısmı olmadığını öğrendik.1500'lü yıllardan kalma kalesinin yıkıntıları var.Buraya çıkıp fotoğraf çektirebiliyorsunuz.

 Bir de kilise olarak inşa edilen sonra camiye çevrilen bu binayı gezdik.Otelimize 20-25 dk mesafede bulunan Salamis harabelerini ise gezemedik ne yazık ki.


Bu tatilden de mutlu mesut döndük çok şükür. Daha nicelerine inşallah 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...