2 Ağustos 2013 Cuma

BEBEKLE UÇAK YOLCULUĞU

14 Temmuz- 20 Temmuz arasında tatilimizi Kıbrıs'ta geçirdik.Bebekle tatil deneyimlerimi daha sonra yazacağım tabi ki ama önce bebekle uçak yolculuğumuzu yazmak istiyorum.
Malum 8 aylık bebekle uçağa binmek pek kolay değilmiş :) 

Yurt dışı uçuşlarda, uçuş saatinden 2 saat önce hava alanında olmanız gerekiyor.Bizim uçağımız sabah 7.30 idi.Yani 5.30'da orada olmamız gerekiyordu.Çorlu'dan saat 4 gibi arabayla yola çıktık.

Oğlum uçağa bineceğini hissetti mi bilemem ama daha o gece başladı huzursuzlanmaya.Araba yolculuğumuz biraz limoni geçti.Hava alanına varınca biraz rahatladı.Tabi bende.

Pasaport kontrol noktası şansımıza ne yazık ki kalabalıktı ve sırada beklerken bizim ki gene huzursuzlandı. Öğrendik ki kalabalığın dağılmasını beklemek gerekiyormuş. 

Kendimizi uçağa attıktan sonra yerleştik ve bebekler için verilen emniyet kemerini taktik. 1 yaşına kadar bebekler anneye kemerle bağlanıyor. 1 yaşından sonra ayrı bir koltuğa oturtturuluyormuş. 

Her şey yolundaydı ve uçak havalandı. Giray o ana kadar emmek istemedi. Biz de biberondan su icirmeyi denedik. Havalanma sırasında oluşan basınçtan dolayı kulaklardaki rahatsızlığı gidermek için yutkunması gerekiyordu. Fakat bizim ki onu da istemedi. Zorla bir iki yudum aldı bıraktı. 

Ve beklenen son gerçekleşti. Hem açlık susuzluk hem basınç hem de kemerle bağlı olunca hareketlerin kısıtlanması sonucu ağlamaya başladı. Her uçağa binişinde ' susturamadılar bir çocuğu' diye söylenir misin? Al sana işte. İlahi adelet mi karma mı? Ne oldu bilemiyeceğim ama neredeyse inene kadar ağladı Giray. 


Yine de şanslıydım eşim ve annesi yanımdaydı. Onlar  da yardımcı oldular da sağ salim inebildik uçaktan :)

Tatilin ardindan dönüş maceramız başladı. Uçağımız bu sefer öğlen 4:30 idi. Sabah uykumuzu aldık. Kahvaltı ve öğlen yemeğimizi yedik. Aralarda emdi. Ve uçağa sorunsuz bindik. Bu sefer biberona meyve auyu doldurmuştuk. Meyve suyunu daha rahat içti. Biraz verilen yemeklerden yedi ve uyudu :) Giderken yaşadığımız sorunların hiç birini yaşamadık çok şükür. 



Tavsiye vermem gerekirse alabilirseniz uçak saatini bebeğin uyku saatini bozmayacak şekilde seçin. Giray hala emiyor ama uçakta emmek istemedi o yüzden yanınızda mutlaka biberonda su ya da meyve suyu bulundurun. Emiyorsa emzikte olabilir. Bizim ki pek ilgilenmedi ama bir kaç oyuncakta işinize yarayabilir. 

Tüm annelere sorunsuz uçuşlar ve iyi tatiller :)

2 yorum:

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

oy yerim ben onuuu maşallah :),malesef çocukların anı anını tutmuyor işte canım nasıl strese girdiğini tahmin edebiliyorum ama değmiştir sonunda kıbrısta güzel bir tatil :9tabi sen kesin dönüşde ne yapacağız diyede düşünüp durmuşundur hep :D ama maşallahı varmış neyseki:) şimdiden iyi bayramlar diliyorum canım

Unknown dedi ki...

Aynen öyle oldu valla.Bütün tatil dönüşte napacağım uçakta korkusuyla geçti nerdeyse :) ama dönüş iyiydi çok şükür.Size de mutlu huzurlu bayramlar.Minnoşu çok öptüm :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...